Over Hanneke

Over Hanneke

Ik ben Hanneke.

 

Wellicht wil je wat meer over mij weten.

Geboren en getogen in Haarlem, woon ik al vele jaren in het zuiden van Noorwegen, waar ik geniet van rust en ruimte. Naast CI houd ik mij bezig met acupunctuur, meditatie, tuinieren en imkeren.

Ik heb zo’n 25 jaar ervaring als acupuncturist, en ben gespecialiseerd in Japanse acupunctuur.

Als acupuncturist zag ik dat cliënten telkens met dezelfde klachten terugkwamen. Dat liet zich verklaren door een overheersende emotie in de persoon, wat een effect had op de energetische disbalans. Door CI begreep ik dat vaste patroon. Negatieve jeugdervaringen en trauma’s maken dat je in een bepaalde manier reageert op wat er in je leven gebeurt. Dat maakt dat je op een specifieke manier kwetsbaar in het leven staat.

Voor ik met acupunctuur begon heb ik hield ik me bezig met beeldende kunst. Dus niet al mijn opleidingen zijn relevant voor CI, maar ze hebben wel mijn blik verbreed.

Ik begon met drie jaar creatieve therapie opleiding aan de Jelburg in Baarn, en stroomde door naar de kunstacademie, afdeling beeldhouwen in Den Haag. Als kunstenaar organiseerde ik ook een aantal kunstprojecten op locatie. Daarnaast had ik bijbanen, onder andere in de crisis opvang voor kinderen.

Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en ivf-pogingen besloot ik mijn leven om te gooien en studeerde drie jaar acupunctuur in Royal Leamington Spa (Engeland). Aansluitend verdiepte ik mij in Toyohari (Japanse acupunctuur).

In 2008 besloten mijn man en ik te verhuizen naar Noorwegen. Ik wilde graag psychologie studeren, maar omdat er voor die studie richting geen faculteit was in ons deel van het land koos ik voor pedagogiek. Dit ook met het oog op het werk wat ik eerder gedaan had. Ik haalde een masters in pedagogiek aan de universiteit in Agder, maar dat was het niet helemaal voor mij. Vandaar dat ik een aantal jaar later toch nog de Compassionate Inquiry opleiding ben gaan doen.

CI heeft me veel gebracht, ik hoop hiermee voor anderen ook iets te kunnen betekenen.