Over Hanneke

Over Hanneke

Ik ben Hanneke.

 

Voordat je met mij aan het werk gaat, is het wellicht fijn om wat meer over mij te weten.

Ik woon als Nederlandse al een aantal jaren met veel plezier in het mooie Bygland in Noorwegen. Ik geniet erg van de rust en de ruimte die ik hier samen met mijn man vind.

Mijn bouwjaar is 1961. Mijn levenservaring en opleidingen vormen een stevige basis voor mijn werk.

Mijn loopbaan is heel gevarieerd geweest: ik heb als acupuncturist gewerkt, waarbij ik veel mensenkennis heb opgedaan en op een andere manier heb leren kijken naar mensen. Ik heb een master in Pedagogiek en heb onder andere met gehandicapte kinderen en vluchtelingen gewerkt. Het creatieve, scheppende deel in mij heb ik een plek gegeven in mijn werk als beeldend kunstenaar. Al deze ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

Mijn eigen trauma’s/blokkades die ik in de loop van de tijd tegenkwam, zorgden ervoor dat ik op zoek ging naar een oplossing. Ik kwam telkens weer dezelfde dingen tegen waarin ik graag verandering wilde zien. Ik analyseerde, zoals de meeste mensen. Pas toen ik met CI in aanraking kwam en hiermee aan de slag ging, loste het wél op. Niet door analyse, maar doordat ik mijn eigen antwoorden vond. Door oude pijn toe te laten begreep ik mijn reacties. Ik kon ze plaatsen bij het kind wat ik ooit was, en er compassie mee hebben. Dat maakte alles anders. Ik vond de heling waar ik naar zocht.